Cultureel

CC Spui

Het Spuihuis ligt aan het begin van de Binnennete. De ruimte dient als clublokaal voor de Sociëteit van de Schaepshoofden én kan gehuurd worden voor culturele en recreatieve activiteiten. De Sociëteit De Schaepshoofden beheert het gebouw.

Spui
Oever
2500 Lier

CC Colibrant

De Colibrantzaal is een prachtig gerestaureerde ruimte, die het uitzicht van 1866 heeft behouden, rechthoekig plattegrond met driezijdige koorsluiting. Er is een vermenging van Romano - Byzantijnse en neogotische motieven. De kapel heeft gepolychromeerde wanden, en het gewelf is versierd met florale motieven en heiligen medaillons.

Colibrant
Deensestraat 6-7
2500 Lier

Wezenkapel

De naam Wezenkapel is ontleend aan het feit dat in de infirmerie van het Begijnhof een weeshuis werd ingericht. De kapel is vandaag ingericht als een gezellige tentoonstellingsruimte.

Bekijk hier de beschikbaarheid.

Wezenkapel
Sint Margaretastraat
2500 Lier

CC Den Bril

 CC Den Bril beschikt over talrijke vergaderlokalen, een volledig uitgeruste gelagzaal met keuken, een multifunctionele theaterzaal en een theaterzaal waar ook films kunnen geprojecteerd worden of seminaries kunnen doorgaan. Vzw Den Bril beheert het hele gebouw.
Meer info vind je hier.

Den Bril
Bril 6
2500 Lier