Cultureel

CC De Mol

Cultuurcentrum de Mol
Aarschotsesteenweg 3
2500 Lier

CC Vredeberg

Toen de zusters van Het Vredeberg op de Vismarkt hun klooster oprichtten wisten ze niet dat de stad op hun locatie het gezellige cultuurcentrum zou uitbouwen. Deze locatie is verhuurbaar.

Vredeberg
Vredebergstraat 12-14
2500 Lier

CC Vleeshuis

Midden op de Grote Markt staat het Vleeshuis. Het vleeshuis is een voormalig gildehuis van de slagers uit 1418. Al enkele jaren wordt het verhuurd als tentoonstellingsruimte. Door de monumentale trap vooraan is de ruimte niet beschikbaar voor rolstoelgebruikers.

Vleeshuis
Grote Markt
2500 Lier

CC Spui

Na het uitgraven van een verbinding tussen de Grote en de Kleine Nete in 1426, bouwden de architecten Antoon I en Antoon II Kelderman het Groot Spui van 1508 tot 1516. Er kwamen twee sluizen, het Groot en het Klein Spui. Nu blijft enkel het Groot Spui over. Het oude sluiswachtershuisje is omgetovert tot het clublokaal van de Sociëteit van de Schaepshoofden. Je kan deze locatie huren voor culturele en recreatieve activiteiten.

Spui
Oever
2500 Lier

CC Colibrant

De Colibrantzaal is een prachtig gerestaureerde ruimte, die het uitzicht van 1866 heeft behouden, rechthoekig plattegrond met driezijdige koorsluiting. Er is een vermenging van Romano - Byzantijnse en neogotische motieven. De kapel heeft gepolychromeerde wanden, en het gewelf is versierd met florale motieven en heiligen medaillons.

Colibrant
Deensestraat 6-7
2500 Lier

Wezenkapel

De naam Wezenkapel is ontleend aan het feit dat in de infirmerie van het Begijnhof een weeshuis werd ingericht. De kapel is vandaag ingericht als een gezellige tentoonstellingsruimte.

Bekijk hier de beschikbaarheid.

Wezenkapel
Sint Margaretastraat
2500 Lier

CC Den Bril

 CC Den Bril beschikt over talrijke vergaderlokalen, een volledig uitgeruste gelagzaal met keuken, een multifunctionele theaterzaal en een theaterzaal waar ook films kunnen geprojecteerd worden of seminaries kunnen doorgaan. Vzw Den Bril beheert het hele gebouw.
Meer info vind je hier.

Den Bril
Bril 6
2500 Lier

Campus Zwartzusters

Het gerestaureerde klooster doet nu dienst als een cultuurcampus en onderwijscentrum. De 3 grootste lokalen kunnen gehuurd worden voor socio-culturele activiteiten.

Campus Zwartzusters
Volmolenstraat 65B
2500 Lier